Az amerikai cég kliensoldali újdonságaival megmutatja, hogy nem csak az erőforrások folyamatos kihelyezésére képes.

A Micron új fiókája, a 2200-as, bár nem rendelkezik olyan teljesítménnyel, amivel a felsőkategóriás NVMe SSD-k mezőnyébe kerülhetne, bizonyosan elegendő tempóval tud szolgálni az OEM partnerek és a rendszerintegrátorok számára. A vállalat egyelőre nem közölt bővebb információkat a házon belül tervezett, új vezérlőről, de a frissen érkező háttértárolókról annyit már tudni lehet, hogy 64 cellarétegű, TLC-s 3D-s NAND flash chipeket, valamint x4-es PCI Express 3.0-s interfészt használnak, illetve a tárhelyméretük 256 GB-tól 1 TB-ig terjed, egyoldalas M.2-es kiszerelés kíséretében.

Micron 2200

Adatátviteli sebességek vonatkozásában 3 és 1,6 GB/s-os szekvenciális, illetve 240 000 és 210 000 IOPS-os véletlenszerű olvasásról és írásról hallani. A 256 bites AES XTS titkosítás, az SLC cache, az áramkimaradás elleni védelem, valamint az egyes SKU-k esetén a TCG Opal titkosítás szintúgy a vásárlók rendelkezésére áll.

Micron 2200 adatok

A maximálisan írható adatmennyiség tekintetében a meghajtók tartóssága a SATA-s Crucial MX500-asé alatt van, így ha a gyártó szeretne érdemben profitálni a 2200-as esetleges, kiskereskedelembe szánt verziójából, akkor ezen akad még mit dolgoznia (ugyanis az 1 TB-os variáns 300 TBW írásra van hitelesítve) – bár a dolgok jelenlegi állása szerint csak OEM-eknek kínált megoldások jönnek.

Forrás: prohardver.hu